Zanger Michiel Ruijter

DE Nederlandstalig feestartiest van Nederland!

Wie is Michiel

Michiel Ruijter is op 6 November 1982 geboren in Woerden.

Al op jonge leeftijd ontdekte hij dat hij een grote voorliefde had voor Nederlandstalige muziek. Steeds vaker werd hij gevraagd om op feestjes ‘even een stukje te zingen’. Zijn kwaliteit om van ieder optreden een feestje te maken, viel toen al op. 

In 2008 begon hij steeds vaker voor publiek op te treden en werd het ‘even een stukje zingen’ steeds professioneler. Hij startte met het nemen van zanglessen bij Lisa Boray. 

In 2012 kwam zijn eerste eigen single ‘Kom in mijn armen’ uit. De bijbehorende videoclip werd in Amsterdam opgenomen.  Deze single werd goed ontvangen door de radiostations en regelmatig gedraaid. Dit smaakte naar meer.

In 2013 volgde de single ‘Als ze lacht’. Het liedje is een cover van het Oostenrijkse liedje ‘1,2 oder 3000 jahre’. Dit liedje deed het met name goed bij de Oostenrijkse après ski en wordt hier nog altijd gedraaid. De Nederlandstalige tekst heeft Michiel zelf geschreven. Dat dit een hit was viel ook andere artiesten op! Begin 2017 bracht Stef Ekkel bekend van het liedje "de Woonboot" dit nummer opnieuw uit en wederom werd het een knaller in feesttenten en festivals

In de jaren die volgen, zit hij zeker niet stil. Hij treedt op op bruiloften, bedrijfsfeesten, jaarmarkten en in feesttenten. 
Dat hij veelzijdig is, heeft hij meerdere malen bewezen. Michiel past zijn optreden aan de wens van de klant aan. Of dit nu een intiem gezelschap of een feesttent vol publiek is, het maakt Michiel niets uit. Zijn repertoire is zeer uitgebreid.  

Michiel heeft al met veel bekende artiesten op het podium gestaan. Optredens met onder andere Gerard Joling, Frans Duijts, Wolter Kroes , Jan Smit , Emma Heesters ,Peter Beense, Wesly Bronkhorst.

In 2015 volgde de single ‘Leun op mij’. Het origineel van Ruth Jacott werd in samenwerking met DJ Galaga, in een nieuw jasje gestoken met een geheel eigen beat. Deze single doet het tot op de dag van vandaag nog steeds goed in de horeca en feesttent

April 2019  is de nieuwe single "Zeg geen nee" uitgekomen een vrolijke meezinger waarvan de tekst erg blijft hangen en snel wordt meegezongen!!!

Op dit moment zingt Michiel vooral veel bekende nummers van bekende Nederlandstalige artiesten. Dit valt erg in de smaak bij de opdrachtgevers , herkenbaarheid voor een betaalbare prijs!

Benieuwd geworden?  Kijk bij de referenties waar Michiel al geweest is of klik hier op het  youtube kanaal van Michiel Ruijter om de laatste filmpjes van optredens te zien.

Nederlandstalige zanger boeken?

Michiel Ruijter is dé feestzanger voor ieder feest! Bruiloften, Horeca, Bedrijfsfeesten, Verenigingen, Familiefeesten